top of page

Mantelzorgmakelaar

Hoe gaat het in zijn werk ?
IMG_0447.JPG

Na een eerste kennismaking aan de telefoon of via uw werkgever, spreken we af voor een intake gesprek. Hierin bespreken wij samen hoe u het best ondersteund kunt worden. Soms is het voldoende meer inzicht te hebben en de juiste loketten weten te vinden, soms is het prettiger dat ik voor u regeltaken uit handen neem. Dit stemmen wij samen af.

Welke loketten zijn er ?

Voorzieningen uit de WMO of Jeugdwet vraagt u aan bij uw gemeente, dit zijn zaken als huishoudelijke hulp of hulpmiddelen in huis, soms zijn deze gratis toegankelijk, soms wordt er een eigen bijdrage gerekend. Medische voorzieningen worden doorgaans door uw ziektekosten verzekering betaald. Hierbij kunt u denken aan thuiszorg. Wanneer er permanent toezicht nodig is, worden voorzieningen bekostigd vanuit de WLZ. Hiervoor betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. 

Het kan ingewikkeld zijn om te weten waar u moet zijn. Ik kan u uitleggen hoe het in elkaar zit en helpen bij aanvragen.

Wat is een PGB ?

Een persoonsgebonden budget (pgb) is een geldbedrag waarmee u zelf uw zorg inkoopt. U bepaalt zelf wie uw zorgverlener wordt. Een pgb brengt ook verplichtingen met zich mee. U moet een zorgovereenkomst afsluiten met uw zorgverlener, de zorgverlener aansturen en de administratie bijhouden. Ik kan u helpen te onderzoeken of een PGB voor u de juiste optie is. Verder kan ik u helpen om de aanvraag hiervoor te doorlopen.

Wat kost een mantelzorgmakelaar ?

Wanneer u door uw werkgever wordt doorverwezen, zal deze doorgaans de kosten dragen. Ook is het mogelijk dat u de kosten vergoed krijgt door uw verzekeraar, via een aanvullende verzekering. 

Meer informatie
bottom of page